Vill du jobba som arkitekt i Stockholm?

Att bli arkitekt kan vara något du drömt om länge eller kanske nyligen intresserat dig för. Det finns många bra utbildningar till arkitekt och lika många bra byråer i Stockholm som anställer.

I Stockholm söker arkitektbyråer folk att anställa och nya arkitekter utbildas hela tiden. Du kan ju välja om du vill jobba på en redan befintlig arkitektbyrå i Stockholm eller om du vill börja från scratch och starta eget. Det finns inget som är bättre eller sämre. Det är bara olika. Det ena kanske passar dig, medan det andra passar någon annan.

En arkitekt tar vanligtvis betalt per timme. Någonstans mellan sjuhundra kronor och upp till ettusen kronor är en vanlig timtaxa. Räkna med att du behöver närmare två veckor på dig för att ta fram en komplett ritning med alla detaljer som behövs för att din klient ska få bygglov.

Vad kan en arkitekt i Stockholm få för lön?

Det är ingen lätt uppgift att svara på vad en arkitekt tjänar. Det kan vara stor skillnad beroende på om du kommer att jobba inom den kommunala, statliga eller den privata sektorn. Andra bidragande faktorer är vilken roll eller uppgift du kommer att ha på din arbetsplats. Det är möjligt att du kommer att arbeta som medverkande arkitekt eller som en handläggande arkitekt. Du kan även bli chefsarkitekt eller ha något annat slags av ansvar. Mellan tummen och pekfingret kan man säga att det rör sig om mellan trettiofemtusen och femtiofemtusen kronor i månaden. Läs mer om arkitekt på denna sajt: arkitektstockholm.biz

8 Feb 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.