Vilket takmaterial är bäst?

Ska du lägga om taket på ditt hus? Då har man flera olika alternativ som man bör välja mellan. Det ena är om man ska lägga om taket själv, eller om man ska välja en hantverkare som gör det. Om man väljer att låta lägga om taket och anlita en hantverkare så bör man sedan välja vilken hantverkare som man ska lägga om taket. Sedan när man har valt hantverkare för jobbet, bör man välja vilket material som ska läggas på taket. Ska det vara tegel, betong, plåt eller papptak? Vilket av materialen passar bäst på taket?

Välj takmaterial efter byggnadsvård

När det är dags att välja takmaterial till taket på ens hus, bör man ta hänsyn till under vilket decennium och kanske till och med vilket århundrade som huset är byggt i, om det är så att man har ett gammalt hus. Säg att huset är byggt under 1900-talets första hälft. Då passar det inte att lägga taket med papptak, utan tegel är det material som man byggde tak med under den tiden. Man kan även använda sig av ett plåttak, då många byggnader byggdes med plåttak under de åren. För att taket ska passa med huset är det bäst att välja det slags material som man använda sig av då.

Har du däremot ett hus som byggdes under 1950- eller 1960-talet kanske du bor i ett så kallat funkishus. Då passar det bäst med papptak, då det var det materialet som man använde sig av på tak då. Och på samma sätt bör man välja material oberoende vilka år som man byggde huset och vilka material som man använde då. Detta för att stilen ska bli enhetlig och inte se konstigt ut. Är det så att man hellre vill ha tegelpannor på ett tak som ursprungligen hade ett papptak, ser det ju inte alls konstigt ut. Allt är relativt så rådfråga en takläggare om vad som är snyggast och ser bäst ut på just ditt hus.

Välj takläggare i Bromma

Ska du välja takläggare och bor i Bromma? Då kanske du ska googla "takläggare Bromma" för att få exempel på takläggare som arbetar där. Då kan du ta kontakt med någon som arbetar just i det området och som kan ge dig goda råd om vilka material som passar just för ditt hustak. Du bör alltid läsa om alla takläggare som du funderar på att anlita. Be dem ge dig referenser så att du vet på ett ungefär hur de arbetar och om de bryr sig om sina kunder.

26 Mar 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.