Viktigt att regelbundet se över taket

Visste du att de allra flesta försäkringsbolag har valt att inte betala ersättningar för villatak som har skadats eller slitits ut och där regnet har förstört innertak, väggar eller golv i villor? De flesta försäkringsbolag förväntar sig att villaägarna själva ser över sina tak och renoverar och lagar tak som har fått skador. Det bästa som du som villaägare kan göra är att därför läsa det finstilta i hem- eller husförsäkringen som du har.

Så bör du kontrollera villataket

Om du inte får ut någon ersättning för eventuella skador, bör du själv regelbundet ta dig upp på taket och kontrollera status på det. Då är det viktigt att både gå upp på taket i ditt hus och inspektera det yttre taket. Finns det trasiga tegelpannor? Ser du någon skada på yttertaket? Växer det mossa eller någon annan växtlighet på taket? Det är indikationer på att fukten tar sig in genom yttertaket. Du bör även kontrollera innertaket. Ser du fläckar eller prickar på innertaket? Luktar det fuktigt? Kontrollera särskilt takstolar med en ordentlig ficklampa.

Om du har fått skada på taket

Skulle du ha fått någon slags skada på taket är det viktigt att lägga om det taket. I vilken omfattning som du bör lägga om det i, beror på skadan och hur taket ser ut från början. Är skadan stor, så att det krävs att du byter ut flera skadade tegelpannor, kanske det är lika bra att du river ut taket och ser över hur stor skadan kan vara innan du bestämmer dig för hur du gör sedan. Det är mycket viktigt att först ta reda på storleken på skadan innan du bestämmer dig för nästa steg.

Googla takläggare Huddinge

När du väl har bestämt dig för renovering av taket, bör du hitta ett hantverkarföretag som kommer ut till dig och utför renoveringen. Googla först "takläggare Huddinge" om det är där som du bor och behöver takläggningen. Annars skriver du in den ort där du bor, efter "takläggare". När du har fått några förslag av Google kan du sedan ta kontakt med några av dem och be om offert och referenser. Offerten ber du om för att inte få någon obehaglig överraskning när det sedan är dags att betala för jobbet. Referenserna ber du om för att få garantier på att det är ett seriöst bolag som arbetar på ett bra sätt och lägger tak som håller och har hög kvalitet.

15 May 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.