Vikten av att ha ett bra tak

Varför är det viktigt med ett ordentligt lagt tak? Vilket tak är det bästa? Hur ska man tänka när man ska lägga ett nytt tak? Finns det några riktlinjer för vilket tak som man ska och får lägga?

Det kan räcka att man står ute en stund i regn för att förstå vad som hade hänt om man inte hade haft ett bra tak på huset. För ett tak ska inte bara klara en dags ösregn, det ska klara många års regn, vind och snö. Och det kan räcka med en saknad takpanna eller en liten glipa i annat tak, för att små läckor ska kunna skapa mycket stora skador på ett hus med tiden. Därför är det obeskrivligt viktigt att ett tak läggs korrekt men även att man då och då ser över sitt tak för att kontrollera eventuella skador. Helst två gånger per år, plus när det har varit höga vindstyrkor.

Hur man väljer rätt tak

Vilket tak man ska välja beror på de riktlinjer som finns i området samt vilken typ av hustak som man har. Längsta livstiden står takpannor eller plåttak för, men alla tak som finns på marknaden är bra på sitt sätt. Så det handlar, förutom områdets plan samt taklutning, om vilken stil man har på sitt hus och vilket tak man vill ha. När man väl bestämt sig så är det säkrast att anlita en takläggare i Sollentuna, som kan sitt jobb gällande material och byggnation.

23 Dec 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.