Värdefulla tips när du väljer plåttak

Dags att lägga nytt tak och du funderar på plåttak? Här följer lite tips som kan underlätta ditt val. Ett plåttak är både vackert att se på och håller en livslängd om det läggs på rätt sätt.

Ett plåttak kan komma i många utföranden och kulörer, så du har många varianter att välja på. Om du känner att det bästa vore att få proffsiga åsikter om plåttak så kan du kontakta din lokala plåtslagare. Här kommer lite tips och ideér till dig som funderar på plåttak och vill få lite mer kött på benen innan du kontaktar din takläggare. Det finns många fördelar med ett plåttak, och du kan få ditt tak i princip vilket utförande som helst. Plåt är ett fantastiskt material att jobba med och det går att forma på många olika sätt. Det är möjligt för dig att få ett plåttak som efterliknar ett klassiskt tegeltak. Eller kanske vill du ha ett klassiskt plåttak som läggs med den gamla tekniken med pannplåt. Ja allt är möjligt!

Fördelar med plåttak

Fördelarna med ett plåttak är många och det skadar ju inte att det även är riktigt snyggt. Ett plåttak är otroligt slitstarkt och du kommer att ha ett tak som håller hela livet. Men det finns en sak som är viktig att nämna, och det är att för att plåttaket ska bli så pass hållbart så måste arbetet med takläggningen utföras korrekt. Så det är viktigt att följa instruktioner och det bästa vore att anlita hjälp av en takläggare som har god erfarenhet av plåttak. Ett plåttak väger mindre än ett tegeltak och medför således mindre vikt för huset att hålla uppe, vilket är till fördel om det är ett gammalt hus.

Ett noggrant arbete ger bra tak

För att få ett bra tak krävs det att arbeta försiktigt med plåten så att den inte skadas. Om du beställt hem plåt, kolla då noggrant igenom materialet så det inte har uppstått bucklor i plåten under frakten. Om det finns bucklor så kommer inte konstruktionen bli korrekt. Vid beställningen av plåt se till att plåtarna kommer i rätt längder så du slipper att skarva samman plåtar för det kommer inte att bli särskilt vackert, men innebär också en risk för att vatten tränger in i huset. Tar du hjälp av en plåtslagare så slipper du tänka på allt detta och kan istället fokusera på val av utförande och färg.

26 Mar 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.