Vad är ett bra industrigolv?

Inget golv är det andra likt och när det handlar om industrigolv ställs extra höga krav på att de ska vara slitstarka och säkra, så vilken sort funkar bäst?

Det kan kanske vara lätt att tänka sig att ett golv är det andra likt, men det kunde inte vara längre från sanningen. Precis som i våra egna hem går det att finna en mängd olika sorters golv ute på industrierna runt om i världen. Så vad är det som skiljer de olika typerna åt?

En vanlig lösning för många industrier är att använda sig av så kallade fogfria golv. Lite som dess namn antyder handlar det om golv utan några fogar, alltså att dess yta inte består av flertalet olika delar, utan ser ut som ett enda stycke.

Vad är fördelarna med den här typen av industrigolv?

Fogfria golv finns tillgängliga i flera olika material, bland annat akryl, polyuretan och epoxigolv. Varför den här typen av golv är så populära beror dels på att de är mycket slitstarka, dels att de är anpassningsbara efter dina behov, samt att underhållet är enkelt.

Vidare fördelar som förtjänar att nämnas är att en del av de här materialen kan härda väldigt snabbt och att de står emot repor väl. Därutöver går det att förse dem med struktur för att förhindra halkolyckor. Har du en industri eller annan verksamhet finns det med andra ord många goda anledningar att överväga något av de här alternativen när det är dags att lägga golv.

22 Jun 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.