Vad är egentligen en fasadrenovering?

En fasadrenovering är ett brett begrepp. Det spelar ingen roll om det gäller trä eller betong. Att rusta upp en fasad kan innefatta många sorters arbeten.

När det gäller att renovera en fasad spelar det ju ingen roll om fasaden är av ett speciellt material. Det är ju möjligt att byta eller behålla det som var innan. Arbeten kan göras om du har en fasad av betong eller trä, men även om huset är putsat. Både skador och normalt slitage kan vara en anledning till att renovera husets fasad.

Det finns tillfällen då du bara behöver ta till en enkel renovering. Då handlar det om att du tvättar av dina ytterväggar och lagar små skador som uppstått under åren. Avsluta gärna med att måla om hela fasaden även om det bara varit små skador som du har åtgärdat.

Tilläggsisolera i samband med fasadrenovering

Ibland gäller det att passa på att göra lite andra saker medan man ändå är i farten. En sådan sak kan vara att tilläggsisolera. Är du på gång att göra en fasadrenovering i Danderyd så tänk till före. Det blir ju dumt att komma på en sådan sak i efterhand. Det blir billigare att göra när du ändå håller på.

Du kan räkna med att det tar 40 år innan du behöver göra om jobbet om din fasad är av puts. Är den av trä bör det ske mycket oftare, ungefär vart tionde år. Men det har lite att göra med hur du sköter om fasaden under tiden. Den bör ses över på regelbunden basis.

29 Oct 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.