Tips för den som ska lägga papptak i Göteborg

Takpapp har funnits ända sedan 1700-talet, men dagens takpapp är betydligt hållbarare. Här kommer några tips för er som ska lägga ett papptak i Göteborg.

Takpapp är ett material med många år på nacken. Från början bestod ytbeläggningen av tjära, men så småningom gick man över till asfalt. Dagens moderna papptak har i stället en beläggning av polymermodifierad bitumen. Det är betydligt mer slitstarkt och har gjort att papptakets livslängd har ökat till runt trettio år.

I förhållande till andra takmaterial har takpapp fortfarande lägst hållbarhet, men det har också lägst pris. Takpapp är ett stilrent material och många som bygger hus med lite mer modern arkitektur väljer gärna att lägga ett papptak av just den anledningen. Men materialet passar också äldre hus, särskilt som det också finns i kulörerna grönt, rött och grått.

Hur mycket kostar det att lägga ett papptak?

Att lägga ett papptak går snabbt för en van takläggare, vilket gör att arbetskostnaden blir låg. Särskilt som man också kan använda sig av ROT-avdraget. Men materialet har också låg vikt, vilket gör att många faktiskt själva kan klara av att lägga ett papptak. Men vill man vara alldeles säker på att taket blir helt tätt är det bäst att anlita en takläggare.

Hur mycket det kostar att lägga ett papptak i Göteborg beror på ytan och materialkostnader. Men också arbetsåtgången då ett tak med genomföringar och takfönster tar längre tid att lägga. Det kan också behövas en del förarbete då ytan måste vara jämn och ren innan man kan lägga på takpappen.

5 Sep 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.