Takläggare i Örebro kan besiktiga taket

Som husägare måste man ha koll på husets tak för att veta när det måste läggas om eller repareras. Ett bra sätt är att låta en takläggare i Örebro besiktiga taket och upprätta en underhållsplan.

Taket ska skydda huset mot regn, snö och is som annars kan ställa till stora problem om taket skulle läcka. De vanligaste takmaterialen är tegel, plåt och papp, men det finns även shingel, skiffer, sedum med mera. Olika takmaterial håller olika länge men det går att förlänga ett taks livslängd genom att reparera och underhålla det. Två gånger om året ska man helst kontrollera sitt tak både ut- och invändigt, för att försäkra sig om att det inte läcker. Tycker man att det är svårt att själv besiktiga taket, eller är rädd för höjder, kan man ta hjälp av en takläggare i Örebro.

Ta in referenser och kostnadsförslag från olika takläggare

Hur mycket det kostar att byta och lägga om taket beror till stor del på vilket material man vill lägga och hur stor ytan är. Takpapp är det material som är billigast och även har lägst arbetskostnad då det är enkelt och går snabbt att lägga. Dyrast är tegel, men ett tegeltak kan också hålla i hundra år om det underhålls som det ska. Ett papptak av bra kvalitet håller i ungefär trettio år, vilket på sätt och vis också är länge. Står man inför en takomläggning ska man ta in både referenser och kostnadsförslag från olika takläggare innan man bestämmer sig.

4 Oct 2021

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.