Ta hand om ditt hus

Om du bor i ett hus är det viktigt att ta hand om huset och undersöka så att allt står rätt till. Att se över ditt tak är något du bör göra med jämna mellanrum för att slippa råka ut för fuktskador.

Är det så att du bor i ett hus så är det du som har ansvaret för att ta hand om huset med allt vad det innebär. Och för att slippa otrevliga överraskningar så bör du se över huset med jämna mellanrum. Du undersöker helt enkelt så att ditt hus är i det bästa skicket som är möjligt. Till exempel så är en sak du bör tänka på att se över är ditt tak och det gör du på bästa sätt genom att ta dig upp på taket.

Undersök om ditt tak är helt

Med hjälp av en stege är du snart uppe och har då en god översikt över hela taket. Väl uppe på taket så undersöker du så taket ser helt och rent ut. Till exempel om ditt tak består av tegelpannor så ska du se över dem så att de inte har gått sönder. För om tegelpannorna är trasiga så kan det läcka in vatten och ge problem med fukt i huset. Och det kan bli ett stort problem med fukt som övergår till mögel som är hälsofarligt för dig och din familj. Om du behöver hjälp med att åtgärda fel eller om du vill ha hjälp med att undersöka taket så kan du kontakta din takläggare. En takläggare ser snabbt vad det är som bör fixas på ditt tak och det är bra eftersom du inte vill ha ett trasigt tak allt för länge.

Håll taket rent

Förutom att ha ett helt tak som ej tar in någon fukt så ska du också se till så att taket är rent. En tillväxt som gärna syns på tak är mossa och den kan också medföra risk för att fukt tränger sig in i taket. För med ett tak fullt med mossa så har du även vatten liggandes på taket på grund av att mossan suger åt sig vätska. Och med ett konstant tryck från vatten så är det lättare att fukten tar sin in huset. För att bli av med mossan så ska du se till att göra rent taket grundligt för att sedan efterbehandla med en produkt som gör att tillväxten av mossa saktar ner. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sajt: https://www.takläggaretyresö.nu

17 Feb 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.