Solceller för BRF kan bli ett vinnande koncept för föreningen

Solceller för BRF kan bli vad spekulanter att köpa en lägenhet tittar efter i framtiden. Med den enorma turbulens som finns på elmarknaden vill man ha lugn.

De senaste åren har visat oss hur känslig och utsatt elmarknaden är. Så väldigt många olika faktorer kan spela in och rita om kartan för elpriser. Det regnar mindre i Norrland en sommar. Det blir extra kallt i Skåne. Det blir krig i Ukraina. Sedan har vi den alltid närvarande stressen med en miljöomställning som måste gå fort och kostar mycket. Med egna solceller för BRF har er förening säkrat tillgången på el oavsett vad som händer i omvärlden. Och ni har även gjort er del för att måna om natur och miljö.

Solceller är en god investering för BRF

Solceller för er BRF är en god investering på så många sätt.

  • Stabiliteten och tryggheten det ger skapar goda förutsättningar för både förening och bostadsrättsinnehavare att staka upp en god ekonomisk planering för framtiden.
  • Solceller som teknik har mognat och kommer inte att bli väldigt mycket billigare än nu, så det finns ingen orsak att vänta av den orsaken.
  • En solcellsanläggning beräknas hålla i 30 år, men har betalat sig efter 10 år. Detta ger föreningen 20 år av gratis el. Det lämnar 20 år där föreningen kan investera i att uppdatera anläggningen med modernare och mer effektiva solceller.
  • Med lagom överproduktion kan föreningen till och med tjäna pengar på att sälja tillbaka el till nätet.
4 May 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.