Slipa betonggolv istället för att byta ut det

Ett gammalt betonggolv ser riktigt tråkigt ut. Som tur är går det lätt att slipa betonggolv och få något gammalt och slitet att se sprillans nytt ut igen.

Det finns många typer av golv. Ofta kostar de en hel del. Riktigt fina golv kan man behöva betala flera tusen kronor per kvadratmeter för. Tråkigt med tanke på att det inte alltid är så att prislappen ger en garanti för att golvet ska hålla länge. Ibland kan riktigt dyra golv till och med vara känsligare för slitage än ett billigt.

Vill man komma undan med en lite lägre kostnad men ändå få ett riktigt snyggt golv kan det vara klokt att slipa betonggolv. I en ny bostad kan man gjuta ett golv och sedan slipa det, men även ett äldre betonggolv, fyllt av skador och slitage, kan fräschas upp med hjälp av en riktigt ordentlig slipning.

Hållbart att slipa betonggolv

Ett betonggolv är ofta ganska tjockt. Det går därför att slipa det flera gånger utan att ta bort för mycket av ytan. På så vis blir ett betonggolv ett exempel på ett hållbart golv. Ett golv som klarar av att renoveras och inte behöver bytas ut i första taget.

Vill man ändra utseendet på sitt betonggolv är även detta en möjlighet. Efter att man slipat golvet kan man behandla det med olika medel eller måla det. Ett betonggolv kan på så vis få en helt ny look och ta hemmet till nya höjder. Allt till en bråkdel av priset för ett nytt golv.

Ta reda på mer om betongolv hos www.slipabetonggolv.se.

17 Jul 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.