Se till att ditt tak verkligen håller tätt

Det allra bästa skyddet för ditt hus i Umeå är att ha ett tak som håller absolut tätt. Snygga material i all ära, men det är bara en trevlig bonus. Läcker taket får du stora problem längre fram.

Numera finns det mängder av snygga takmaterial att välja på. Anlita en professionell takläggare i Umeå, så får du goda råd om vad som passar just för ditt hus. Modet kan skifta, och du väljer det du tycker är snyggt, men om du gör en omsorgsfull kontroll först och tar reda på takets beskaffenhet, så får du ett lyckat och hållbart resultat för lång tid framöver.

Man vill kosta på sin villa lite extra

Är plåttak eller glansiga plattor det bästa på taket? Det är en smaksak, säger din takläggare. De val man gör beror förstås på ekonomin, men för ett snyggt hus där man har kostat på en hel del i inredning är ju taket så att säga kronan på verket. Då kan de glansiga takpannorna bli den där sista exklusiva touchen som man vill ha på sin villa. Man ska bara tänka på att dessa pannor är mycket tunga, så takets konstruktion måste vara stark nog för att hålla för vikten. Men visst är det snyggt. Du kan välja mellan olika färger, och din takläggare kan hjälpa dig till ditt drömtak.

Sommarstugan är en oas som ska vara lättskött

För sommarstugan, där man inte är så ofta, räcker det ofta med ett enklare tak som passar in i stilen och omgivningen. Det måste förstås hålla absolut tätt det också, och då är plåttak ett härligt alternativ. Det är lättskött och snyggt och behöver i princip bara målas om vart tionde år för att hålla länge. Färgen skyddar mot rost och regnvatten rinner lätt av på det målade plåttaket. Man får bara se upp så att det inte är hål eller rost i kanterna på plåten, för då kan det tränga in regn och fukt och ge skador på huset. Därför kan det vara en bra idé att lägga ett helt nytt plåttak på ett äldre hus. Papptak var vanliga förr, men det är inte så hållbart och kräver visst underhåll, även om det fortfarande finns som billigt alternativ. Allra viktigast när det gäller alla typer av stugor och hus är att kolla hur det ser ut under yttertaket. Man kan behöva byta ut läkt och tätskikt också. Läs mer om hur en takläggare kan hjälpa dig på denna sida: https://www.takläggareumeå.se

3 Aug 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.