Så hittar du rätt takläggare för dig i Haninge

Om du behöver en takläggare i Haninge, så bör du antingen fråga släkt och vänner om de känner till någon som är bra och duktig hantverkare. Man kan även fråga sina grannar. Vissa som har grannar och som har liknande hus som man själv äger, brukar fråga sina grannars hantverkare. Då kanske de har sett vilket jobb som hantverkaren har utfört och sett med egna ögon hur arbetet har blivit. I vissa bostadsområden har samma hantverkare gått från det ena huset till det andra, och utfört liknande jobb på alla husen i grannskapet. Det är ingen dum idé då grannarna mycket väl kan se hur de har arbetat, och man tänker att om den ena grannen är nöjd med jobbet som hantverkarna har utfört, kanske man själv också blir nöjd. På så sätt är det ingen dum idé.

Kriterier för att kunna dra av på Rot-avdraget

Det viktigaste kriteriet för att kunna dra av på Rot-avdraget är att den hantverkare som man har anlitat har F-skattsedel. Det måste de ha, annars hamnar man som kund, att bli hantverkarnas arbetsgivare och betala arbetsgivaravgifter för dem. En annan viktig sak är att man själv är över 18 år, och betalar själv för hantverkaren och att det är ett hus eller bostad som man själv äger. När det kommer an på krav på hantverkaren själv är det arbetskostnaden som är avdragsgill, inte byggmaterialet, inte heller resor till och från kontoret. Så av det skälet är det bra för kunden själv att anlita en hantverkare som arbetar nära bostaden. Annars blir man tvungen att betala för resor över hela Stockholm i värsta fall. Och avstånden i Stockholm är avsevärda så anlitar man en hantverkare från andra sidan staden kan det bli höga resekostnader att betala.

Så kan en takläggning gå till

Säg att du har hittat en pålitlig takläggare och bor i Haninge, sydost om Stockholm. Då vill du helst inte anlita en takläggare som arbetar i Täby. Då kommer du att få betala stora summor bara för takläggarens resekostnader. Är du inte miljardär kommer du hellre vilja anlita en takläggare i Haninge i stället. Men är takläggarna i Haninge tillräckligt bra på det som de gör? Känner du ingen i Haninge som också är takläggare, kan du alltid googla "takläggare Haninge". Då får du flera förslag av Google på takläggare som anger att de arbetar just i Haninge. Här kan du läsa om en sådan: https://www.takläggarehaninge.se.

8 May 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.