Så här gör du för att få en lyckad takläggning

Att lägga om taket på huset är ett stort projekt så du bör planera det noga. När behöver taket bytas och vilka material ska användas? Här följer några tips för en lyckad takläggning.

Ett nytt tak på huset kommer att ge det en helt ny känsla och ibland är det rent av nödvändigt. Så när är det dags för att lägga nytt tak kanske du undrar? Och det beror helt på skicket på ditt tak. För att veta när det är dags att byta taket så bör du se över ditt tak så att du upptäcker eventuella problem. Ett tips är att ta dig upp på taket så du får en god uppsikt över hela taket och kan avgöra skicket. Titta noga så att det ser helt och rent ut. Se gärna över ditt tak två gånger per år för att kunna avgöra när det är dags för nytt tak.

Ibland kan det vara så att det räcker med att laga ditt tak på vissa ställen, det kan till exempel finnas trasiga tegelpannor som bör bytas ut. Om du undersöker ditt tak så kommer du lättare att upptäcka om det finns problem, och det kan hjälpa dig att undvika framtida vattenskador.

Val av material

När det kommer till materialvalet så finns det flera material att välja på och i olika kulörer. När du väljer material så bör du se till så att taket kommer att hålla ungefär samma vikt som innan. Annars kanske du måste byta ut den beläggning som taket ligger på. Det är bra om du väljer ett material med en god kvalitét och ser till så att det har en bra ytbehandling så du får det resultat du önskar. Ett klassiskt tak med tegelpannor är väldigt fint att titta på och går att få i flera färger.

Plåttak håller en livstid

Ett fint plåttak gör sig bra på de flesta hus och det går att få i många olika utföranden eftersom plåt gör det möjligt att forma som man vill. För att få det bästa resultatet så bör du anlita en kunnig takläggare som har den rätta erfarenheten. Och speciellt om du vill ha ett tak i plåt så är det bra att ha en erfaren takläggare vid din sida. Ett plåttak som är lagt korrekt kommer att hålla en livstid så det är en god investering.

16 Apr 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.