Relining i Stockholm – inspektera avloppsrör

Om du äger fastigheter med hyreslägenheter får du inte glömma att inspektera och reparera skadade rör. Anlita ett företag som gör relining i Stockholm.

Ett liv som avloppsrör är sannolikt ganska innehållslöst. De flesta vet att det som spolas ut från toalett och diskho hamnar på ett reningsverk. Men någon tacksamhet för att avloppet fungerar visas sällan. Om avloppet skulle sätta igen, reagerar det dock med att avge sura uppstötningar. Först kluckar det i avloppet och sedan kommer dålig lukt.

Varför fungerar inte ett avloppsrör i evighet? Vi får börja med att skylla på de boende. Det förekommer inte alltför sällan att matavfall med fett spolas ut i diskhoar. Det försvinner visserligen men når inte alltid fram till sin slutdestination som är reningsverket. Fett bildar avlagringar på insidan av rören och i värsta fall bildas proppar.

Relining innebär att fodra rörens insida

Den fastighetsägare som är rädd om sina avloppsrör bör inspektera dem regelbundet. En sådan inspektion görs genom att fotografera rören med en specialkamera. Arbetet kan göras av företag som sysslar med högtrycksspolning eller relining i Stockholm. Den som äger fastigheten får en dokumentation som visar om, och i så fall var, det finns skador eller proppar i avloppet.

De flesta fastighetsägares skräckscenario är att behöva genomföra stambyten. För det första kostar det rejält med pengar och för det andra ger det olägenheter för de boende. Men sedan över trettio år har en teknik med relining utvecklats. Vid relining läggs en slitstark plastslang in i och härdas mot de befintliga rörens insida. Läs mer om relining på reliningstockholm.se.

2 Mar 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.