Rätt företag för din renovering

Varje mynt har två sidor och det innebär för oss att det i de flesta frågor finns en baksida. Det vill säga; man får ställa fördelar mot nackdelar och då det gäller en renovering i sitt hem så är detta definitivt inget undantag. Menas här; äger du ett hus i och har tänkt dig att genomföra en renovering i ditt badrum så kommer du att stöta på en uppenbar fördel och detta i att hela projektet kommer att bli billigare än vad det blivit för några år sedan.

Detta tack vare att du idag kan använda dig av en förmånlig skattereduktion och dra av 30% av den totala arbetskostnaden med ett årligt tak om 50.000 kronor. Rot-avdraget har gjort en stor skillnad och det har verkligen kommit till nytta hos husägare över hela Sverige. Plötsligt har man haft råd att renovera sitt badrum, man har kunnat byta köket och man har kunnat genomföra det där nödvändiga bytet av tak som man gruvat sig för. Kort sagt; rot-avdraget har en ekonomisk fördel som många dragit nytta av.

Baksidan och nackdelen då? Jo, tyvärr så har rot-avdraget kommit att skapa ohyggligt många fler rena fuskjobb. Det som försvann – och som också var en del av planen – i och med införandet av rot-avdraget var de svarta jobben. Kort sagt – hade du innan Rot velat genomföra en renovering så hade det inte varit någon utopi att företaget du anlitat erbjudit sig att göra denna mot svart betalning och –handen på hjärtat här: du hade förmodligen övervägt detta då summan blivit betydligt lägre.

Rot-avdraget har nästan helt tagit bort svartjobben – men istället har dessa ersatt av fuskjobb. Din renovering av badrummet kan således sluta med en ren mardröm och du kan se att exempelvis vattenskador kommer upp, att kakelplattor och klinkers sitter snett i förhållande till varandra och att det kommer mögel kring exempelvis fogarna.

Du måste undersöka företaget innan du skriver kontrakt

Ett problem som det endas finns en enda lösning på: du måste välja företag med omsorg. Kort och gott – du måste genomföra en undersökning och du måste säkerställa kvalitet hos det företag du står inför att anlita. Det kommer att ta tid att ringa referenser, det kommer att kräva lite att besöka företag och ta in offerter och det kommer vara lite ansträngande att sitta och kolla bokslut på internet.

Men; det är att anse som ett måste. Baksidan på myntet då det gäller rot-avdraget är helt enkelt lite för mörkt för att du ska våga chansa och bara anlita första bästa företag för din renovering och detta oavsett om du bor i Gävle, Malmö eller i Stockholm.

20 Oct 2016

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.