Papptak - en bra lösning?

Många fastighetsägare, BRF:er och villaägare i Stockholm tenderar att välja bort papptak i samband med takbyten. Papptak är, i synnerhet för villaägare, förknippat med någonting som inte håller måttet och som dessutom inte alls når de estetiska höjder man vill ha. Men, stämmer verkligen detta? Är papptak i Stockholm verkligen en dålig idé? Vi anser inte det.

Vilka väljer egentligen papptak i Stockholm när det finns alternativ som tegel, plåt, betongpannor, shingel och annat? Papptak väljs i första hand till mindre, fristående byggnader där exempelvis ett garage eller en friggebod är perfekta - till villor och fastigheter så finns det andra lösningar. Detta är en sanning som inte längre stämmer överens med verkligheten. Papptak har ett sämre rykte än vad taket i fråga förtjänar. Dagens papptak kommer nämligen med stora fördelar.

Fördelar med papptak i Stockholm

Det handlar till mångt och mycket om förutfattade meningar. Att papptak dras med ett sämre rykte beror på att de tidigare varianterna inte nått de förväntningar man som kund har ställt. Det går att jämföra med exempelvis plastfönster. Säger du plastfönster till en villaägare så kommer denna att rynka på pannan. Gårdagens plastfönster klarade inte vårt klimat - dagens modeller gör det och är dessutom billigare, enklare att sköta och imiterar andra material på ett bra sätt. Samma sak gäller papptak i Stockholm.

Utvecklingen har skett i rekordfart och numera så är det ett väldigt bra val att göra. Rätt lagt så kommer ett papptak i Stockholm att ligga i närmare 30 år. Dessutom så har det en låg vikt - vilket gör att huskroppen skonas - och är underhållsfritt. Dagens papptak klarar alla typer av väder - från iskalla vintrar till regniga - eller soliga - sommardagar. Det finns, helt enkelt, fler positiva sidor än negativa och där den billiga prislappen är utmärkande.

Om du inte är beredd att betala extrema pengar för ett tak i exempelvis tegel så är papptak en bra lösning. Det estetiska kommer du att få göra avkall på, men i övrigt så finns bara fördelar. Viktigt är att du - för att få den långa livslängden, och garanti på det - väljer en erfaren takläggare i Stockholm. Använd med fördel Rot-avdraget för detta.

Läs mer om papptak på papptakstockholm.se

20 Jan 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.