Nya installationer av rörmokare i Uppsala

Om du ska ändra om i ditt badrum behöver du förmodligen dra nya ledningar. För att bygga om badrum och toalett kan du kontakta en rörmokare i Uppsala.

Om du tänker göra installationer i våtrum som amatör eller hemmafixare, lever du farligt. Det kan dessutom vara olagligt att göra den typen av arbeten utan att ha behörighet. Skulle något gå galet och orsaka vattenskador, kan du inte räkna med att ditt försäkringsbolag lämnar någon skadeersättning.

Rördragningar och installationer som avser vatten. ventilation och sanitet ska alltid utföras av en behörig rörmokare eller VVS-tekniker. Installationer av toalettstolar, duschar och badkar tillhör en sådan hantverkares främsta gebit. En modern rörmokare kan även lägga in vattenburen värme där en oljepanna byts ut mot en värmepump.

Uppgifter för rörmokare i Uppsala

Du och familjen har köpt ett äldre hus med stort behov av ombyggnad. Huset är gediget byggt men interiören passar inte familjen. Köket ska göras större och några väggar ska rivas för att bland annat ge plats åt en diskmaskin. I badrummet finns ett gammalt badkar som ska ersättas med en duschkabin. Och ny toalett med snålspolning ska sättas in.

Att fortsätta att värma huset med en oljepanna i källaren finns inte på kartan för din miljömedvetna familj. Uppvärmningen ska fortsättningsvis göras med hjälp av en värmepump men några radiatorer i några rum ska behållas. Däremot tänker ni lägga värmegolv i badrum och vardagsrum.

Rörmokare i Uppsala hjälper till med ombyggnad

Du ser dig själv som en duktig hemmafixare men för att dra in ledningar för varmt och kallt vatten saknar du kompetens. I ett tidigt skede i ditt projekt tänker du därför anlita rörmokare i Uppsala. Tillsammans går ni igenom allt som ska göras. Eftersom en duschkabin säkert ger ifrån sig vattenånga vid långa duschar behöver ventilationen ses över. Inom det området har en VVS-firma kompetens.

Du tar på dig att göra vissa förberedande uppgifter inför ombyggnaden men när “finliret” kommer in tar rörmokaren över jobbet. Ledningar dras fram till nya hushållsapparater. Rören till era värmegolv läggs ut och shuntar och ventiler kommer på plats. Rörmokaren ställer in framledningstemperaturen för värmegolv och radiatorer. I den fasta offert på arbetet som du fått lämnas garanti för att jobben bli utförda fackmannamässigt. Och givetvis får du rotavdrag på själva arbetet.

2 Nov 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.