När du behöver takläggare i Västerås

Bor du i Västerås? Då kan du behöva en takläggare i Västerås. En takläggare är ju kompetent både för snöskottning på taket när snön vräker ner, som renoverar taket och som lägger nytt om så behövs. Många takläggare utför alla slags nödvändiga renoveringsarbeten som det kan behövas på tak i Västerås. Det kan vara tjänster som att rensa stuprör, hängrännor, tvätta taket och laga det. Visste du att det är mycket få försäkringsbolag som vill och är beredda att ersätta för dropp genom taket? Därför bör man dels läsa igenom sitt försäkringsbrev mycket noggrant och dels renovera taket och, eller inspektera det med jämna mellanrum.

Så hittar du rätta hantverkare

Känner man inte redan till någon bra och duktiga hantverkare för takläggning eller takrenovering, kan man alltid börja med att fråga grannar, släkt och vänner om de känner till någon som är duktig takläggare. Det är ju viktigt i sådana fall att man har ungefär samma krav på hantverkarna. I övrigt kan man alltid googla "takläggare Västerås" så att man får några förslag av Google som ger förslag på alla sådan som har angett på sin hemsida att de arbetar som "takläggare" och det i "Västerås". Sedan är det bara att ta kontakt och be om offert och referenser. Är det en seriös takläggare bör de komma på ett kostnadsfritt hembesök för att se på taket, eller det som behöver renoveras, för att kunna ge en så riktig offert som möjligt. Gör de det, kan du sätta ett plus i kanten på den hantverkaren.

Så mycket kostar ett nytt tak

Beroende på storlek och vilket material som du väljer till ditt tak, kommer det att landa på olika kostnader. Även vinkel på taket avgör. Lägger du taket med tegeltak kostar det ungefär 1.000-1.800 kronor per kvadratmeter, betongpannor kostar mellan 900-1.600 kronor per kvadratmeter, plåttak mellan 800-1.500 kronor per kvadratmeter. Ett papptak med mellan 350-600 kronor per kvadratmeter och ett shingeltak på mellan 170-230 kronor per kvadratmeter.

Även om priserna för papp- och shingeltak är låga, bör man räkna med att man behöver lägga om taket vart tjugonde år, medan ett tegel- eller betongtak som kan hålla mellan 70-100 år och ett plåttakt i minst 50 år. Så beroende på hur ofta man räknar med att behöva lägga om taket, bör man välja material till takläggningen. Däremellan bör man se till att rensa stuprör och hängrännor så att nederbörden kan ledas bort från taket.

30 Sep 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.