När du behöver nytt tak i Stockholm

Hur ska man veta om man bör lägga nytt tak, eller inte? Har man ingen vana av hantverk, eller kanske har bott i en lägenhet där man aldrig har behövt göra saker själv i sitt hus, kan det vara svårt att veta vad man ska titta på för att kunna avgöra om saker och ting ska renoveras.

Det bästa som man kan göra, om man är det minsta orolig för om det är dags för att lägga ett nytt tak, är att ta kontakt med en hantverkarfirma som kan komma ut och besiktiga taket. Googla till exempel "takrenovering Stockolm" så att du hittar en firma som är vana vid att hitta skador på taket och som vet hur det ser ut när det är dags att antingen renovera taket eller lägga ett nytt sådant.

Man måste inte lägga nytt när man kan renovera tak

En hantverkarfirma som är vana vid tak, och som vet hur ett skadat tak ser ut, kan komma och besiktiga taket. Efter det kan man sedan som kund ta ställning till om man antingen kan renovera taket, eller om man hellre vill att hantverkarfirman lägger in ett nytt tak. Den hantverkarfirma som man har anlitat kan säkert ge en offert på vad det skulle kosta att renovera, visavi lägga nytt tak. Har man då en offert på det, så är det sedan lättare att ta ställning till vad det hela kan komma att kosta. Säkerligen kommer du att se att en renovering av taket kostar bra mycket mindre än ett lägga ett helt nytt tak.

Så går en takrenovering till

Att renovera taket, kostar inte särskilt mycket. Dessutom kan du som kund, dra av arbetskostnaden med hjälp av Rot-avdraget. Det innebär att som privatperson kan Skatteverket dra av som mest 30 procent av arbetskostnaden på din inkomstskatt. Du får alltså tillbaka en tredjedel av kostnaden för att hantverkare utför en renovering av ditt tak. De lappar och lagar det tak och målar om och kanske lägger nya hängrännor och stuprör på taket.

Så går det till lägga nytt tak

Väljer man att lägga ett helt nytt tak, kommer det troligen att vara samma arbetskostnader, som när man renoverar tak, men materialet kommer ju att kosta så mycket mer. Att lägga på nytt material på taket kostar mycket mer än att bara renovera det. Däremot kommer man ju troligen att få igen den kostnad som man lägger på ett nytt tak, då det nya taket lär hålla för många fler år. Här kan man läsa mer om takrenoveringar som man kan få tag på i Stockholm, på: https://www.takrenoveringistockholm.se.

25 Jan 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.