Måla tak bästa takrenoveringen

Alla som är villaägare vet att man bör renovera taket med jämna mellanrum. Har man då möjligheten att måla om taket regelbundet, ja, då har man sitt på det torra. Måla om tak, kan man göra så gott som på de allra flesta taken. Undantagsvis kanske inte då på torvtak. I övrigt går det alldeles utmärkt att måla tegel-, betong-, plåttak och till och med papptak, om man så önskar. Det som gör takmålning till en så pass bara metod att renovera tak på, har att göra med att när man skickar upp hantverkare på taket, bör de alltid syna och kontrollera takets skick. De bör då ersätta delar av taket som kan leda till riskfyllda skador. De kan både rensa eller ersätta hängrännor och stuprör. Dessa tar man alltid bort när man målar om tak.

Så går en takmålning till i Stockholm

Om man har behov av en takmålning och bor i Stockholm kan vi ge bra tips och råd om detta. I Stockholm finns det ett 10-tal takmålare som har dessa som sin specialitet. Visst kan man alltid anlita andra hantverkare för en takmålning, men att anlita erfarna takmålare är ändå en stor fördel. Hittar man duktiga hantverkare som dagligen genomför takmålningar, då anlitar man takmålare med stor erfarenhet, som antagligen andra hantverkare inte besitter. De har ett annat sätt att se på tak, och kan med snabbhet förutse eventuella framtida skador och kan snabbt sätta sig in i vilket skick taket befinner sig i. Säg att du lyckats få tag i duktiga takmålare i Stockholm. Då går takmålningen troligen till på följande sätt:

  1. Grundlig taktvätt – för det första ser man alltid till att tvätta taket ordentligt innan man påbörjar en takmålning. När man har tvättat taket ser man tydligare var taket kan ha sina brister. En grundlig takmålare går även in under taket och kontrollerar så att man inte målar över skador som behöver lagas innan man gör takmålningen.
  2. Lagning av trasiga delar – om en takmålare ser att det finns trasiga delar på ett tak,lagar hon, eller han de delar av taket som är trasigt. Det kan innebära att man lägger på en ny takpanna, lägger på ny plåt, eller lagar det som är sönder.
  3. Avlägsnande av hängrännor och stuprör – alla saker som är på taket måste tas bort. Det gäller framför allt hängrännor och stuprör. För att kunna se hur taket ser ut innanför och under hängrännor måste man ta bort dem först. Man avlägsnar även takstegar och liknande innan man börjar måla taket.
  4. Själva takmålningen genomförs – när allt är klart för takmålningen, genomför man sedan en takmålning. Beroende på hur stor ytan är på taket och vilken vinkel som är på det, tar det olika lång tid. Som högst någon vecka. Som minst ett par dagar.
  5. Man lägger tillbaka hängrännor och stuprör – när taket väl är ommålat, installerar man sedan hängrännor och stuprör, samt takstegar och annat som är löstagbart och skruva i alla de sakerna på taket.

Här kan du läsa mer om takmålning i Stockholm genom att klicka på denna länk.

21 Aug 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.