Lek med färg och form

Ett undertak kan se ut på många olika sätt och vara av många olika material. Det enda som brukar vara genomgående är att taket är vitt. Här kommer tips på hur man kan göra ett snyggt undertak.

De flesta undertak är gjorda av skivmaterial och är målade i vitt. Men det finns alla möjliga olika material som kan finnas som undertak, beroende på tycke och smak. Hela plankor är också populärt som undertak, även om det är få idag som väljer den omålade furun som tidigare var på modet. Istället är det också vanligt att man väljer en väv eller puts som gör att undertaket inte får några skarvar. Undertak är något som man ofta tar hjälp med att sätta, eftersom det är lite krångligt att arbeta ovanför huvudet. Yrkespersoner med kunskap inom området vet precis hur tekniken fungerar och har verktygen för att få ett bra resultat.

Textil över huvudet

Något som också används är textil och tapeter. Tyg kan vara en permanent lösning eller användas som en installation. Det är till exempel mysigt att sätta upp ett löst tyg i ett sovrum och pryda det med led-belysning. Inom samma tanke kan det också vara mysigt att i ett sovrum måla taket i en mörkare färg. Kanske sätta små vita eller gula prickar som stjärnor, eller de populära reflexstjärnorna som många barn har i sina sovrum. De är gjorda av ett material som fortsätter lysa en stund efter att lampan har släckts, och därmed skapar det en mysig och trygg miljö. Läs mer om undertak på denna webbsida: undertak.biz

23 Jan 2021

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.