I vilket väder i Stockholm måste man anlita snöskottning?

Vem minns inte den tragiska olyckan i Stockholm med en 14-åring som i januari 2002 dog av de skador som han ådrog sig då en isklump föll så hemskt på den stackars pojken som sedan avled? Den plåtslagarfirma som hade lagt taket på den fastighet, där isklumpen hade ramlat ner, fälldes för vållande till annans död och fick villkorlig dom och dagsböter.

Samtidigt friades fastighetsägaren, vilket är något underligt, då det alltid bör vara en fastighetsägares ansvar att människor ska kunna gå under taket på den fastighet som har snö och is på sitt tak. Oavsett vems felet var att isklumpen kunder förorsaka en stackars pojkes död, bör man alltid se till att anlita en snöskottning i Stockholm så att inte fler drabbas. Det är ju bättre med "för mycket" snöskottning än att fällas för vållande till annans död. Sorgliga saker kommer alltid att hända, men det behöver ju inte vara du som ansvarar för det, eller hur?

Man bör alltid skotta när det snöar

Vill man garantera att det inte händer fler olyckor som med pojken som fick en isklump på sig, bör man alltid skotta när det snöar – särskilt under vintern, då det kan komma avsevärda mängder snö. Genom att se till att hela tiden skotta bort all snö som kan komma ner, ser man till att ta ett ansvar för sin egen fastighet, och på så sätt ser till så att ingen behöver sätta livet till för att någon inte ser till att skotta bort all tänkbar snö. Kan man inte själv skotta, eller inte vågar skotta snö, på taket, bör man definitivt anlita någon som kan det i så fall. Det finns takläggare som har en förmågan att kunna skotta snö från tak och på så sätt se till så att ingen far illa av att det snöar i Sverige. 

Det blir vinter och snö varje år

Det bästa är att inte reagera som SJ, eller andra transportföretag, som verkar bli tagna på sängen varje år; det blir vinter precis varje år, och när det blir vinter är risken mycket stor att det även snöar. Därför bör man förbereda sig på det så gott det bara går. Som fastighetsägare bör man definitivt se till så att man kan skicka upp några som kan skotta bort snön från taken. Endast på det sättet kan man se till så att ingen behöver riskera livet för att de promenerar under taket.

31 Oct 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.