Hur är skicket på ditt tak?

Det är viktigt att ditt tak är i bra skick. Taket är det som håller din bostad torr och bör därför bli väl omhändertaget. Det bör ses över då och då för att undvika onödiga och kostsamma skador.

Ditt tak är viktigt. Det skyddar hela huset från regn, snö och andra oväder. Att se över taket är något du kan göra själv. Men känner du dig osäker eller kanske inte vill vara på den höjden kan du ta hjälp av en takläggare som är kunnig och vet vad de ska kolla efter.

Behöver du byta tak?

En takläggare kan hjälpa dig med att byta ditt befintliga tak, eller till och med sätta upp något helt nytt. Då det är väldigt kostsamt att utföra detta är det bättre att hålla koll på det tak du har nu och reparera skador i tid. Det finns vissa tecken som visar du att du behöver kolla över taket. Ett starkt sådant är om det är fukt på vinden. Finns det fukt så tar den sig in någonstans. Då är det på tiden att leta upp var.

Vid fel på taket kan en takläggare reparera det direkt. De som arbetar med detta har stor kunskap kring tak och vet vad de ska kolla efter vid problem. Ta hjälp av en takläggare och få jobbet gjort. Det är tack och lov ganska ovanligt att man behöver byta ut hela taket. Ett tak, beroende på vilket material det är gjort i, har en lång livslängd. Sköter man om det bra kan det hålla upp till 100 år. Köper man ett äldre hus kan det vara värt att kolla lite extra på taket.

Har du koll på ROT-avdraget?

Det är en stor kostnad att anlita en takläggare. Det är däremot värt pengarna för att hålla ditt hus i gott skick. När du väljer takläggare bör du ringa några olika företag och be om offerter. Möjligtvis har du någon bekant som nyligen använt sig av ett företag som de kan rekommendera. I annat fall bör du även se över deras recensioner. Du vill hitta ett företag som är noggrant och kunnigt. Du hittar olika företag genom att enkelt söka efter dem på nätet. Många har hemsidor du kan kolla in. Du kan dra ner på priset lite med hjälp av ROT-avdraget. Det är ett avdrag som skatteverket betalar ut på 30% upp till 50 000 kr.

18 Oct 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.