Höj värdet på huset i Stockholm genom att slipa golv

Att slipa golv verkar kanske inte som en jättestor förändring. De ser ju knappt slitna ut. Men om ni ska sälja i Stockholm, så är det värt varje krona.

Fördelarna med att slipa golv verkar inte vara överdrivet många när man tittar på det helt hastigt. Men när man börjar sätta sig in i det hela, så inser man snart att det är dags att slipa golven, och att det verkligen kommer att betala sig i längden. Vad är det egentligen för anledningar som kan få en att ändra sig så snabbt? Första anledningen är att golvslipning i Stockholm är en investering.

Många golv slipas alldeles för sällan, och det kan få jobbiga konsekvenser. Till exempel så kan ett golv få fula märken, som inte går bort vid nästa golvslip. Eller så blir golvet buckligt och repigt, vilket både är fult och innebär en snubbelrisk. Speciellt i ett hem där det bor en äldre människa är det viktigt att hålla golven så fina som möjligt, så att det är lätt att ta sig fram.

Slipa golv med jämna mellanrum

Okej, men ni slipade ju golven ganska nyss, känns det som. Det är ju jättebra! Men golven behöver slipas igen. Många golv behöver slipas så ofta som vart 5:e år. Andra golv klarar såklart av att hålla sig fina i närmare 10 år, men om man vill vara helt säker på att golvet ska hålla hela livet, så behöver man ta hand om dem.

När man slipar golvet så är det ofta ytbehandlingen som slipas av först, och golvet i sig hålls ganska intakt. Det gäller såklart bara om det inte finns några djupa repor och skador som måste tas hand om, då kan golvet behöva slipas ner ännu mer. När golvet sedan är slipat, så lägger man på en ny ytbehandling som gör att golvet kan hålla i ytterligare 10 år.

21 Mar 2024

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.