Hjälp med trädfällning i Haninge

Att själv fälla träd är inte alltid så lätt. För att inte riskera att trädet faller över hustaket eller bilen gör man bäst i att anlita ett proffs. Här kommer några tips för de som bor i Haninge.

Mindre träd kan man ibland klara av att själv fälla men rör det sig om större träd bör man ta hjälp av en arborist. Särskilt om trädet också står i en villaträdgård eller nära en väg och där det människor rör sig. En arborist är utbildad i trädfällning och kan fälla träd på ett säkert sätt anpassat efter rådande omständigheter. Markfällning och sektionsfällning är de olika tekniker som används. Sektionsfällning eller säker trädfällning som det också ibland kallas, används främst i trånga miljöer och i bebyggelse eftersom det är det säkraste sättet man kan ta ner ett träd på. Trädet sågas då ner i sektioner och de olika delarna lyfts ner på ett kontrollerat sätt.

Rutavdraget gäller vid trädfällning

Vill man anlita en arborist för trädfällning i Haninge kan det löna sig att först ta in offerter och jämföra priser. De flesta arborister erbjuder även andra trädtjänster som exempelvis stubbfräsning, vedsågning och att städa upp efter avverkningen genom att transportera bort materialet. Vill man ha hjälp med flera tjänster kan det vara bra att be om en specificerad offert. Då kan man enkelt välja bort sådant som man kanske inte tycker är prisvärt. Det kan vara bra att känna till att rutavdraget också gäller vid trädfällning och andra typer av trädtjänster.

24 Mar 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.