Här ser du en som lägger tak

Tjenare, gamle vän. Vad jobbar du med då, nu för tiden? Har du också precis varit på en skolträff där du fått träffa gamla klasskompisar efter många år? Och var takläggare svaret som du gav?

När du gick i skolan så hade du säkert många drömmar om vad du ville bli när du blev stor. Troligen var det yrken som sångare, brandman eller läkare som stod högt i kurs. Det är kanske inte så troligt att din dröm handlade om att lägga papp på ett tak i hög lutning, en dag när det är minusgrader och snöstorm. Men ändå står du nu här och är mycket stolt och nöjd över att kunna svara på din klasskompis fråga med: Jo, här ser du en som är takläggare i Katrineholm.

Ett mycket viktigt arbete

Till skillnad mot vad man kanske brukar tänka så finns det väldigt många mycket viktiga arbeten som behöver utföras. Ett sådant arbete är takläggare. För om taket inte är ordentligt lagt och har ett bra underlag och ytskikt, så kan det börja regna in. Något som kan orsaka enorma skador och gigantiska kostnader för den som är husägare. Därför är takläggaren en person som du verkligen ska vara mycket noga med att välja, när det behövs. Och den där klasskompisen som kanske nästan rynkar på näsan åt ditt svar, kommer en dag skatta sig lycklig över att det är du som proffsigt och korrekt kommer lägga om just hans tak. Och bespara honom skador.

7 Apr 2021

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.