Har du en brandisolering?

Om det börjar brinna, så är förloppet otroligt viktigt. Elden sprids snabbt och slukar allt i sin väg. Om du inte har en brandisolering som bromsar branden.

Allt för många bostäder i Sverige är helt utan något brandskydd. Många av dem är dessutom äldre trähus. Skulle det börja brinna i dem, då går det ruskigt fort. Om du bor i ett sånt hus och du inte vet eller vet om att det inte finns ett brandskydd, då är det på tiden att skaffa ett.

Anledningen till att du ska ha ett brandskydd, är att det räddar liv. En brandisolering hjälper till att bromsa både branden och röken. Vilket gör att chanserna för att alla hinner ta sig ut är betydligt större. Det finns alltså inget att vänta på när det kommer till ett brandskydd, för du vet aldrig när och om det händer.

Kontrollera din brandisolering

Om du redan har en brandisolering, så ligger du bra till. Däremot behöver den kontrolleras med jämna mellanrum. Har du gjort någon renovering, eller gjort ett hål för en kabel eller liknande, så måste den fixas till för att vara komplett.

Det finns företag som är experter på brandisolering och kommer ut och fixar det. De har ett stort säkerhetstänk och vet hur viktigt det är att ha ett komplett brandskydd. Du vill inte riskera att ha ett skydd som inte fungerar som det ska. Vare sig det ska läggas nytt, eller bara ses över, så ska du alltid låta proffsen göra det.

Ta reda på mer info om brandisolering på denna sida: https://www.brandisolering.nu/ 

28 Mar 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.