Gå en fallskyddsutbildning på land för arbete till sjöss

En fallskyddsutbildning är bra för dig som jobbar på hög höjd till sjöss, oavsett om du är sjörövare eller jobbar på en alldeles vanlig båt eller plattform.

Du som fick erbjudandet att stiga i graderna och nå nya höjder på jobbet hade kanske inte riktigt föreställt dig det här. Du tänkte kanske att du skulle bli befordrad till en bättre tjänst. Och så visar det sig att du i stället ska börja jobba högst uppe i masten som utkik. Det är inte lätt att vara sjörövare. Du kanske skulle tipsa din kapten om att skicka dig på landkrabbornas utbildning i fallskydd.

För ni som är pirater är nämligen inte de enda som arbetar på hög höjd ibland. Även i land finns många arbetsplatser där arbete utförs på hög höjd. Och de där landkrabborna vet faktiskt ett och annat om hur man utför farligt arbete under kontrollerade former, till skillnad från vissa sjörövare. Säg till kaptenen att du inte tänker klättra upp i masttoppen utan en ordentlig fallskyddsutbildning.

Fallskyddsutbildning precis lika nödvändigt till sjöss som i land

Med en bra fallskyddsutbildning i ryggen kommer du lära dig att undvika farliga situationer, och hantera de missöden som ändå uppstår. Okej, jämförelsen med sjörövare var kanske lite löjlig. Men det betyder inte att behovet av fallskyddsutbildning inte är lika stort för dig som arbetar till sjöss. På våra marina arbetsplatser sker faktiskt en hel del arbete uppe på hög höjd i master och på plattformar.

5 Jul 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.