Ett renoverat tak

Ett tak är oftast en väldigt stabil konstruktion. Få personer har några problem med sina tak, även om det händer. När taket närmar sig slutet av sin levnadstid kan det dock behöva lite omsorg.

Ett tak gör oftast sitt jobb under en lång följd av år, och det gör jobbet väl. Taket skyddar din bostad mot vädrets makter. Taket bidrar också till ett bra inomhusklimat. När du har ett välkonstruerat tak får din bostad en bra luftväxling och inte för stora värmeförluster. Utsidan av taket gör inte riktigt samma jobb, men däremot spelar takets skick roll även där. Om takbeläggningen är skadad kan det bidra till att fukt letar sig in i de inre takdelarna och där är det allt annat än välkommet. Takets utsida är också en mycket stor del av din fastighets visuella uttryck. Är ditt tak fult och fullt med mossa så ser oftast hela huset sjaskigt ut, även om det är i bra skick.

Renovering av tak

Det är inte alltid så att ett tak måste bytas helt och hållet om det inte fungerar som det ska. Om stommen är i gott skick kan det mycket väl räcka med en renovering och rengöring. Kostnaden blir lägre samtidigt som resultatet blir väl så gott. För en privatperson är det närmast omöjligt att avgöra takets skick och vad för slags åtgärder som kan behövas. Det är väl värt besväret att i detta läge ta kontakt med en takläggare i Ludvika för en konsultation. Ett tak som rengjorts och renoverats ger verkligen huset ett lyft.

18 Nov 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.