Ett plåttak är i stort sett underhållsfritt

Plåt är ett vackert och hållbart takmaterial som går att få i många olika utföranden och kulörer så att det passar huset. Dessutom är plåttak i princip underhållsfria och tål både ur och skur.

Efter tegel är plåt det takmaterial som är mest populärt. Troligtvis beror det på att det knappt behöver något underhåll alls och håller länge. Det kan möjligtvis behöva målas om för att inte rosta sönder, ifall det tappar färg eller repas. Till skillnad från tegel är plåt ett lätt material och passar därför alla takstolar, även gamla hus som kanske inte klarar så mycket vikt. Ett plåttak går också att lägga på alla slags taklutningar. Det finns även särskild plåt för platta tak, som klarar att leda bort vatten.

Plåt som ser ut som tegel

Ett plåttak passar både på lägenhetshus, industrifastigheter, moderna villor och hus från förra sekelskiftet. De senaste åren har plåttaket utvecklats och utbudet har ökat. Förutom mer klassiska plåttak i koppar eller plåttak i långa stycken kan man få plåttak som liknar tegel men som läggs i stora stycken. Detta har gjort att plåttaket har blivit en stark konkurrent till tegeltaket som måste underhållas och hållas fritt från mossa och alger.

Funderar man på att lägga ett plåttak på sin fastighet ska man begära in offerter från ett par olika takläggare så att man kan jämföra priser. Det kan också vara bra att titta på vilka olika plåttak som firmorna lägger så att man får det tak som passar bäst. Läs mer om plåttak på denna hemsida: https://www.plåttakstockholm.se

10 Dec 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.