En telfer är bra för lyftarbete

Med en telfer som är monterad i taket kan det göras lyft av tung utrustning. Valet står mellan kättingtelfer och lintelfer. Båda varianterna har fördelar.

En telfer är en hjälpanordning som används för tunga lyft både i mindre företag och inom industrin. Beroende på val av modell ger den precis den hjälp som behövs. I en större produktionshall kan en telfer vara monterad på en traverskran eller i en balk. Då kan den flyttas till olika positioner i lokalen, så att den kan användas på olika arbetsstationer.

I en mindre verkstad kan en telfer ha ett montage i en fast punkt i taket. Det är lämpligt i ett mindre utrymme eller om man inte har behov av att flytta telfern. För detta ändamål finns det mindre, utrymmessparande modeller.

Vilken typ av telfer behövs?

Det finns i huvudsak två olika varianter, nämligen lintelfer och kättingtelfer. Hur ska man då välja vilken som passar en bäst? Generellt kan man säga att en kättingtelfer är för lite mindre vikter, upp till omkring 5 ton. En lintelfer däremot kan klara laster upp till ca 100 ton.

Oavsett modell kan en telfer ge en mycket exakt positionering, med hjälp av funktionen kryplyft och andra standardlösningar. Men det kan också göras specialanpassningar. Kanske behöver du kunna fjärrstyra den och då går även det att lösa. Eller också har du något annat särskilt önskemål för just dina behov. Du behöver inte misströsta. Även en anpassad modell kan fås till bra ekonomi från leverantören du anlitar.

21 Jun 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.