En takläggare i Uppsala lagar, byter ut och lägger nytt

Är det dags att renovera eller byta tak där hemma? Då kan du anlita en duktig takläggare i Uppsala, och känna dig helt trygg med att jobbet blir riktigt professionellt och bra gjort.

Taket är en av de absolut viktigaste komponenterna på ett hus eller en byggnad. Kanske t.o.m den allra viktigaste faktiskt. Ett bra och tätt tak skyddar inte bara mot väder, vind och kyla - det ser också till att väggar, golv och övrig interiör skyddas från fukt, mögel och andra skador. I Sverige ligger den tekniska livslängden för ett tak på omkring 50 år, men beroende på material och slitage kan den siffran naturligtvis variera litegrann. Takarbeten som nyläggningar eller renoveringar är ingenting man ska ge sig på själv. De höga höjderna innebär förstås risker, och dessutom är det viktigt att jobbet blir riktigt bra och ordentligt utfört. En professionell takläggare i Uppsala kan hjälpa till med alla typer av takarbeten för dig som bor i stan eller i krokarna däromkring. Och vare sig det gäller ett helt nytt tak, mindre reparationer eller kanske målning av ett tak - kan du alltid vara säker på ett 100% kvalitetssäkrat resultat.

Takbyte - att tänka på

När det befintliga taket på ditt hus har gjort sitt och det är dags för ett nytt, finns det en del saker som kan vara bra att ha i åtanke. Som t.ex. vilket material som är att föredra, och förstås även hur mycket det får kosta. Det vanligaste takmaterialen idag är plåt, pannor av tegel eller betong samt papp. Tegelpannor och betongpannor är de mest populära varianterna och kan skådas på många svenska hus i både norr och söder. De kostar en slant mer än plåt och framförallt papp, men de har bra livslängd och är ett utmärkt val om man önskar ett tak i traditionell stil. Har du ett hus med ett nästintill platt tak? Då kan papp vara det bästa alternativet, eftersom det väger lätt och inte skapar onödig tyngd.

Glöm inte ROT-avdraget

Takarbeten är sällan billiga och en kostnad många drar sig inför. Som tur är finns det uppskattade ROT-avdraget i Sverige, vilket innebär sänkta kostnader och förhoppningsvis lite mindre ångest över de dyra slantarna. Glöm därför inte att prata med din takfirma om just ROT-avdraget. De flesta firmor sköter allt åt dig, och avdraget är redan klart när du får fakturan. Smidigt, bekvämt och enkelt. Vi rekommenderar att läsa mer på: https://www.takläggareuppsala.se

3 Feb 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.