Dags att se över taket?

Hur ofta ser du över ditt tak? Hur många takbyten har du varit med om? Många svarar nog inte många eller inga alls. Taket har en helt otrolig livslängd, enligt vissa kan det hålla upp till 100 år.

Det finns olika sorters tak och de olika sorterna kräver olika omvårdnad samt har olika lång livslängd. Tar vi plåttaket så är det ganska känsligt mot väder och vind. För att detta ska hålla behövs det läggas av en kunnig hand. Detta brukar ha en livstid på upp emot trettio år. De vanligaste taken vi använder oss av är tegel, betong och plåttak. Det finns olika för- och nackdelar med dessa. De kostar olika mycket och behöves handskas med på olika sätt. Tegel är underhållsfritt samt har en väldigt lång livslängd. Dock krävs det att man har ett lutande tak för det.

Håll nere kostnaden

När man lägger tak är det en stor investering, det är en investering på huset och taket. För att detta ska göras korrekt bör man vara noga med vem man väljer som takläggare. Om arbetet inte är rätt utfört riskeras det att ägaren får stora problem framöver. Det finns flera olika takläggare att anlita, för att kunna välja mellan dessa kan man kolla tidigare kunders omdöme. När man väljer takläggare ska man vara kräsen. Det är ett viktigt jobb som ska skötas korrekt. Med hjälp av ROT-avdraget kan du hålla nere kostnaderna. ROT-avdraget är ett skatteavdrag på 30% upp till 50 000 kr som du kan utnyttja vid renoveringar. Läs vidare om takläggare på denna sida: https://www.takläggaresödertälje.nu

9 Dec 2020

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.