Dags att måla om taket?

Är det dags för en takmålning? Du vet väl om att minst vart tjugonde år bör man antingen se över sitt tak, eller möjligen renovera det? Även om man till exempel skulle ha en garanti på sitt tak på över 50 år, kan man ändå behöva undersöka taket så att konstruktionen fortfarande är intakt, tätskiktet mår bra och att takstolarna är fräscha. Ser man då tecken på fukt måste man åtgärda det så snart som det bara är möjligt.

Då måste man riva ut taket, torka det och sedan bygga med nytt och fräscht material. Varför inte pröva med ett plåttak? De allra flesta och duktigaste takläggare kan lägga ett plåttak som har garantier på över 50 år. Sedan är det bara att måla om det. 

Fördelar med plåttak

Några fördelar med ett plåttak är att det är lätta att skotta. Vissa vintrar är extra snörika. Har man då ett tak som man behöver skotta, då är just plåttak de slags tak som är lättast att skotta. Plåttaken är också de slags tak som är lättast att måla om. Plåten är ju slät, och även om den har flera falsar, är de ändå lätta att måla, då falsarna också hänger ihop. Det är i jämförelse med ett tegeltak, ganska billiga tak, plus att de är otroligt hållbara och lätta att renovera.

Fördelar med tegeltak

Tegeltak är ju de slags tak som är klassiska i Sverige. Det blir mycket vackra tak med tegelpannor. Tegelpannor är ju det material som egentligen håller i evighet. Tänk på vilket material som teglepannorna är gjorda av. På samma sätt som cementen och betongen håller i evighet tills man river ner det, håller de materialen i tusentals år. Så egentligen håller ju tegelpannor i tusentals år, om inget slår ner och krossar tegelpannorna på taket.

Fördelar med takpapp

Vill man kan man även skaffa sig ett tak av papp. Det passar allra bäst på funkishus. Och det är mycket billigt. Den enda nackdelen med papptak är att man bör byta ut det efter 20 år. Däremot så håller de under de 20 åren och det är biligt att ersätta. Dessutom är man ändå tvungen att verkligen se över sitt tak vart tjugonde år. Då kan man lika bra göra om taket när man ändå är tvungen att se över det. Behöver du en duktig byggfirma som kan lägga om tak, eller som endast målar om det? Googla då "takmålning Stockholm" om det är i Stockholm som du behöver en takmålning. Lycka till!

15 Dec 2019

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.