Byggstädning Stockholm - ska jag städa på egen hand?

Att renovera eller bygga nytt innebär en tid i ett byggkaos. Det spelar ingen roll om du väljer att bygga på egen hand eller om du tar professionell hjälp: ditt vardagsliv kommer att påverkas och du kommer att se hur exempelvis sågspån, slipdamm, byggmaterial, bråte, färgburkar, täckplast, tejp och en massa annat belamrar rummet. Detta måste du också sedan - återigen oavsett om du renoverat själv eller tagit hjälp - städa undan.

En byggstädning i Stockholm innebär en uppoffring sett till att du kanske måste hyra släp och sortera allting i enlighet med de lagar och regler som finns. Därför kan det vara en god idé att anlita en städfirma för en byggstäd i Stockholm och att du även - efter att denna skett - ser till att inkludera en vanlig städning i priset. Det behöver inte bli så dyrt sett till att du kan använda ditt Rut-avdrag och genom detta också få en skatterabatt motsvarande halva kostnaden för arbetet.

Hitta rätt företag för byggstädning i Stockholm

Viktigt i sammanhanget är emellertid att du säkerställer att företaget du anlitar har kapacitet och kunskap för att kunna utföra en byggstädning. Vad gäller exempelvis dammsugare så måste dessa vara av mer industriell karaktär - en vanlig dammsugare går sönder om man suger för mycket slipdamm och för mycket sågspån.

Här måste du göra jobbet och säkerställa att städfirman vet hur en ordentlig byggstädning ska genomföras och att de kan planera jobbet så att det sker på den tid ni kommit överens om. Ett tips i detta är att du ser över referenser och kontaktar tidigare kunder. Har städföretaget exempelvis jobbat mycket hos BRF:er och fastighetsägare och genomfört byggstäd vid större projekt - ja, då är detta en klar fördel som du ska dra nytta av.

Byggstädning är viktig inför en besiktning

En byggstädning sker med ett tydligt syfte. Det handlar inte om att städa på ett fläckfritt sätt och där du kan servera mat frå golvet - för sådana typer av städningar finns andra alternativ.

En byggstädning sker primärt för att en besiktningsman ska kunna utföra sitt värv på ett kvalitativt sätt och kunna se allting. Han ska, helt enkelt och utan distraktioner, kunna säkerställa att din renovering, tillbyggnad eller nybyggnation skett på ett fackmannamässigt sätt.

Har du anlitat hantverkare så måste kvaliteten på deras jobb verifieras av en extern besiktningsman och dennes jobb underlättas alltså av en byggstädning i Stockholm. Därför är en sådan viktig. Den kan minska risken för framtida skador och för framtida konflikter med utföraren.

27 Jul 2022

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.