Byggfirma Stockholm - vanliga frågor

När ska man egentligen anlita en byggfirma i Stockholm - och hur hittar man rätt? I en tid av renoveringar och nybyggnationer så kan det vara svårt att veta riktigt vilken fot man ska stå på.

När ska jag egentligen bygga och renovera på egen hand, och vid vilka projekt kommer en byggfirma i Stockholm att behövas? Vi tänkte här försöka ge lite mer klarhet i detta och genom att svara på några vanliga frågor så hoppas vi att du får lite mer kött på benen. Enligt följande:

När kan jag bygga själv?

Det är en fråga som endast du kan svara på. Utgå från dig själv - och undvik att jämföra dig med andra. Rent generellt dock så tjänar man ofta på att anlita en byggfirma i Stockholm om det handlar om större, mer komplexa projekt. Ska du exempelvis måla om hemma så kan du - med rätt förberedelse - göra detta. Handlar det däremot om att bygga en veranda, renovera ett badrum eller om att sätta in ett nytt kök så bör du, givet din egen kunskap, välja en byggfirma i Stockholm.

Vad får jag göra själv vid en badrumsrenovering?

Det finns egentligen inga lagliga hinder för dig att exempelvis dra vatten och avlopp, sätta upp kakel eller från att i övrigt bygga i ditt badrum. Det enda du inte får göra är att dra el och sköta fasta installationer. Där måste en behörig elektriker göra jobbet. Detta innebär emellertid inte att du ska göra det vi ovan nämnde. Tvärtom: en badrumsrenovering är ett ypperligt exempel på där en byggfirma i Stockholm, utan tvekan, kommer att göra ett bättre jobb än vad du klarar av. Dessutom så får du säkerhet i form av garantier. Det är värt att betala för. Tänk även på att totalentreprenad är en bra lösning. Detta innebär att du anlitar en och samma byggfirma i Stockholm snarare än att välja en massa olika.

Kan jag använda Rot-avdrag för en byggfirma i Stockholm?

Ja, och det är också en avgörande faktor till varför du ska välja professionell hjälp. Tack vare Rot kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det enda du behöver göra är att se till att du är berättigad att använda denna skattereduktion samt att den byggfirma i Stockholm du anlitar är registrerad för F-skatt. Detta gör du enkelt hos Skatteverket.

9 Feb 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.