Bergvärme i Göteborg – en lisa för miljön

Att leva klimatsmart och visa hänsyn till miljön anses idag vara en av våra största dygder. Tänk på dig själv och klimatet och installera bergvärme i Göteborg!

Varför ska du satsa på bergvärme när du lika väl kan värma ditt vattenburna system med hjälp av en oljepanna? “Och varför får jag inte värma huset med direktverkande el?”, frågar du dig. “De uppvärmningssystemen har ju fungerat perfekt hittills”, menar du.

Du frågade dina miljömedvetna barn och fick raka besked. “Olja är ju ett fossilt bränsle och i ett hus som värms på det sättet vill jag inte bo”, svarade din dotter. “Den el vi producerar i landet behövs för bland annat framställning av vätgas och vi ska inte värma hus med högvärdig el”, replikerade din son.

Bergvärme i Göteborg – lagrad energi

Problemet är att du köpt ett äldre hus som ska renoveras och delvis byggas om. “Varför kan vi inte installera en värmepump och plocka energin från berget på tomten?”, fortsätter den insiktsfulla sonen. “Det är ju ett komplett slöseri att inte utnyttja den solvärme som lagrats i tomtens mark och berg”.

För att leva upp till barnens förväntningar om att du ska bli klimatsmart undersöker du på nätet om det finns något företag som sysslar med bergvärme i Göteborg. Det finns det och en representant från firman kommer på besök. Företaget undersöker förutsättningarna att borra djupa hål i berget och plocka upp energi med en kollektorslang. Du får offert på hela jobbet från markarbete till drifttagning av värmepumpen.

9 Sep 2023

Välkommen

Här finner du all information du någonsin du kommer att behöva om takstolar. Läs till exempel om Sadeltakstolar och Mansardtakstolar.  Erfarna yrkespersoner diskuterar frågor kring takstolar men även kring övriga snickerier som kan var relaterat till takstolar, till exempel att renovera hus.